Dr. Serbu | Fertilizare in vitro
17175
page-template-default,page,page-id-17175,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Fertilizare in vitro

infertilitate_dr_serbu1La nivel mondial, mai mult de 3 milioane de copii au fost născuți prin fertilizare în vitro (FIV), una dintre cele mai de success dintre tehnicile de reproducere umană asistată. Fertilizarea în vitro însă nu este unica tehnică de reproducere umană asistată care are succes – potrivit statisticilor, cel puțin jumătate din cuplurile ce urmează un tratament pentru infertilitate concep un copil.

Primul pas pentru un cuplu ce nu reușește să conceapă un copil după un an de contact sexual neprotejat este de a consulta un medic de specialitate. Dacă pacienta are peste 35 de ani și nu a reușit să conceapă un copil după șase luni sau are un ciclu menstrual neregulat, cel mai indicat este să consulte un medic de specialitate. Consultația trebuie să fie pentru ambii parteneri, întrucât infertilitatea masculină este la fel de frecventă ca și cea feminină.

În aproximativ 40% din cuplurile infertile, cauza este una de natură masculină. Probleme frecvente includ: scăderea numărului de spermatozoizi, motilitate redusă a spermatozoizilor, anatomie nespecifică a spermatozoizilor etc.

În alte 20% din cuplurile infertile, nu poate fi identificată nicio cauză.

Dacă medicul dumneavostră stabilește că ovulația dumneavostră nu este una normală, vă pot ajuta medicamentele de fertilitate.

Dacă nu rămâneți însărcinată după șase luni de tratament cu clomifen, medicul dumneavoastră vă poate recomanda injecții cu hormoni de ferilitate. O gamă largă de medicamente hormonale sunt disponibile, iar acestea sunt foarte eficiente în stimularea ovulației. Ca și în cazul clomifenului, acești hormoni injectabili creșc șansele unei sarcini multiple.

  1. Inseminarea intrauterină (IUI) este una dintre cele mai populare tehnici de reproducere umană asistată.
  2. In cazul de infertilitate masculină, inseminarea intrauterină se poate face cu spermă de la un donor, o procedură cu o rată mare de succes în cazul femeilor fertile.
  1. Fertilizarea in vitro (FIV) este tehnica de reproducere umană asistată prin care sunt eliminate orice bariere între ovul și spermatozoid, prin unirea lor în cadrul unui laborator.
  2. Pentru a crește șansele de succes ale fertilizării în vitro, se pot transfera doi sau mai mulți embrioni în cadrul aceleiași proceduri. Dar acest lucru implică riscul unei sarcini multiple, iar aceste sarcini cresc riscul anemiei, al avortului spontan, hipertensiunii arteriale, precum și a altor complicații din timpul sarcinii.