Dr. Serbu | Eshre 2014
17095
post-template-default,single,single-post,postid-17095,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Eshre 2014

Eshre 2014

Al 30-lea congres anual organizat de European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE 2014) a fost găzduit la Munchen și a reunit peste 9000 de participanți din domeniul reproducerii umane asistate.

O temă intens dezbatută a fost obezitatea în relație cu infertilitatea. Excesul de grăsime se conturează înspre a deveni o cauză independentă (în absența problemelor de ovulație, trompe blocate, spermograma anormala etc) de infertilitate. Grăsimea nu mai este vazută ca depozite nedorite, este un organ funcțional, având multiple relații cu reproducerea.

Printre subiectele ce au mai fost dezbătute se numără infertilitatea de tip masculin, endometrioza, rezerva ovariană, progrese în analiza genetică, stimularea ovariană pentru FIV, reproducerea umană asistată și drepturile omului, endocrinologie clinică, ecografia în cazurile de reproducere umană, dezvoltarea genelor și a embrionilor, celule stem, conservarea fertilității feminine și masculine, elemente de bază ale endocrinologiei, descrierea ovocitului, infertilitatea de cauză masculină – diagnostic și tratament.

Congresul a reunit medici specialiști și embriologi din întreaga lume, ce au discutat pe marginea temelor prezentate, aprofundându-se astfel fiecare subiect în parte.

Tags:
No Comments

Post A Comment