Dr. Serbu | Analiză factor masculin
17353
page-template-default,page,page-id-17353,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Analiză factor masculin

Infertilitatea poate avea diverse cauze, iar infertilitatea de factor masculin este la fel de frecventă ca și cea de factor feminin. Primul pas este consultația la un medic specialist, consultație la care este indicat să participe ambii parteneri.

 

O dată ce medicul a exclus posibilitatea unei disfuncții de factor feminin, se va concentra asupra  partenerului, începând cu trecerea în revistă a istoricului său medical și a stării generale de sănătate.

 

Următorul pas este cel al analizei spermei și al lichidului seminal prin intermediul unei spermograme, spermoculturi sau, dacă medicul consideră oportun, al unor analize mai aprofundate. Rolul acestei testări este de a verifica anumite caracteristici și parametri ai spermei și spermatozoizilor, precum morfologie, cantitate, calitate, motilitate, concentrație.

 

Medicul poate recomanda și analize suplimentare de sânge, urmărindu-se nivelul de FSH (întrucât un nivel crescut al acestui hormon poate indica lipsa spermatozoizilor sau insuficiența testiculară), testosteron (ale cărui oscilații pot indica infertiliate), LH, estradiol și prolactină.

 

Testele de urină pot stabili prezența unor infecții cauzate de boli cu transmitere sexuală, infecții ale tractului urinar, disfuncții erectile. În funcție de rezultate, se poate recomanda și un control amănunțit al unui urolog.  Dacă se consideră necesar, se pot recomanda și teste genetice.

 

Toate aceste analize sunt menite să confere medicului informațiile necesare stabilirii unui diagnostic. În funcție de caracteristicile fiecărui pacient în parte, se pot recomanda investigații suplimentare.