Dr. Serbu | Colposcopie
17313
page-template-default,page,page-id-17313,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Colposcopie

Colposcopia este o modalitate de vizualizare a cancerului de col uterin, recomandată de medicul ginecolog atunci când există suspiciuni de leziuni canceroase sau precanceroase, în urma unui rezultat modificat al examenului Babeș-Papanicolau sau ADN-HPV.

 

Colposcopia este o procedură simplă, nedureroasă, realizată cu ajutorul unui instrument denumit colposcop, asemănător unui microscop, cu o sursă de lumină și lentile ce măresc de 25 de ori. Medicul poate vizualiza astfel îndeaproape colul uterin, căutând leziuni precanceroase ale cancerului de col uterin sau chiar modificări ce indică prezența cancerului de col uterin.

 

După examinarea inițială cu ajutorul colposcopului, medicul va aplica pe colul uterin o soluție slabă de acid acetic sau iod, procedură ce poate fi un pic neplăcută din cauza senzației de lichid rece. Rolul aplicării acestor soluții este de a observa dacă, după contactul cu acestea, există porțiuni ale colului uterin ce se modifică, caz în care medicul poate preleva o mostră mică de țesut (biopsie), pentru a o trimite să fie analizată la un laborator anatomopatologic specializat.

 

După efectuarea colposcopiei, ce durează maxim 20-30 de minute, medicul vă va explica rezultatul acesteia, dacă a observat modificări, ce pot indica acestea și ce conduită se impune pe viitor.

 

Dupa colposcopie, este posibil să aveți crampe ușoare, puteți resimți o senzație ușoară de durere și chiar să aveți o scurgere închisă la culoare timp de 1-3 zile. Dacă a fost prelevată o biopsie, este posibil să aveți sângerări, timp de o săptămână. Contactați medicul dumneavoastră dacă aveți sângerări abundente ce durează mai mult de 2 săptămâni, dacă aveți dureri de burtă sau semne de infecție (febră, miros neplăcut, scurgeri abundente).

Clinica noastră colaborează cu domnul doctor Luțescu Ion Sebastian pentru realizarea acestor intervenții, medic primar obstetrică-ginecologie, cu competențe în colposcopie. Pentru mai multe detalii despre colposcopie, puteti accesa http://lutescu.ro/servicii/colposcopie/