Dr. Serbu | Consultație
17309
page-template-default,page,page-id-17309,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Consultație

Prima vizită la medical ginecolog este privită de fiecare femeie cu teamă și rușine, rușinea de a se expune în fața medicului, de a îi prezenta aspecte din viața intimă. Însă controlul ginecologic trebuie privit ca o necesitate, ca o modalitate de a depista unele probleme din timp pentru a le putea preveni.

 

Se consideră că fiecare tânără ar trebui să se prezinte la medicul ginecolog o dată cu începerea vieții sexuale, indiferent de vârstă sau mai devreme, dacă apar probleme la menstruație, dureri insuportabile sau alte dereglări hormonale cauzate de menstruație.

 

Consultația ginecologică are două părți: discuția dintre medic și pacient și examinarea ginecologică propriu-zisă. Discuția cu medicul (anamneza) este întotdeauna prima, întrucât ea poate furniza date importante despre istoricul medical al pacientului, date pe care medicul le va putea corela cu informații obținute prin examinare pentru stabilirea unui diagnostic.

 

În cadrul anamnezei medicul va dori să afle informații despre data ultimei menstruații, frecvența menstruației, posibilele dureri asociate cu această perioadă, dacă folosiți metode contraceptive, dacă ați rămas însărcinată și orice alte informații medicale ar fi necesare pentru stabilirea unui diagnostic.

 

În cadrul examinării ginecologice, medicul vă va așeza pe masa ginecologică și vă va examina zona exterioară a organelor genitale, apoi interiorul vaginului și colul uterin. De cele mai multe ori, medicul va preleva și un examen Babeș-Papanicolau, o testare pe care fiecare femeie trebuie să o realizeze anual.