Dr. Serbu | Global Congress of Hysteroscopy, Barcelona
17797
post-template-default,single,single-post,postid-17797,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Global Congress of Hysteroscopy, Barcelona

Global Congress of Hysteroscopy, Barcelona

Prima ediție a Congresului Internațional de Histeroscopie a avut loc între 2 și 5 mai în Barcelona, Spania, reunind specialiști din întreaga  lume. Mai mult, acest congres a beneficiat de colaborarea tuturor Societăților Internaționale de Ginecologie și Endoscopie: ISGE (International Society), AAGL (American Society), ESGE (European Society), APAGE (Asian-Pacific Society) și MESGE (Middle East Society).

În prima zi a Congresului participanții au putut lua parte la operații efective de histeroscopie, fiind necesară experiența anterioară în domeniul histeroscopiei diagnostice pentru a putea participa efectiv ca și cursant în cadrul acestora. Principalul obiectiv al acestor histeroscopii practice a fost de a deprinde și stăpâni conformf indicațiile chirurgicale, tehnicile și posibilele complicații ale histeroscopiei.

Celelalte trei zile ale Congresului au fost dedicate cursurilor teoretice, pe teme ca polipul endometrial, septul uterin, sindromul Asherman, rolul histeroscopiei în menopauză, presiunea intrauterină in histeroscopie, miomectomia histeroscopică, adenomioza, ablația endometrială, inovații și tehnici noi în histeroscopie, viitorul în histeroscopie.

În cea de-a doua zi a Congresului au fost dezbătute diverse subiecte pe tema Histeroscopia și tehnicile de reproducere umană asistată, subiecte precum embriotransferul histeroscopic, îmbunătățirea ratei de sarcini, histeroscopia înainte de fertilizarea in vitro, rolul histeroscopiei în îmbunătățirea rezulta
telor cuplurilor infertile, noutăți din domeniul cauzelor uterine ale infertilității, histeroscopia și fertilitatea.

Congresul a reunit medici specialiști din întreaga lume, ce au putut expune în practică tehnici noi și inovații în domeniul histeroscopie. În cadrul curusurilor teoretice s-a discutat pe marginea temelor prezentate, aprofundându-se fiecare subiect în parte.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.